Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 10 nivå 1 Höst Grupp 2 (7-7)

Match

Västerås IK P06:1

5 - 2
Apalby 6
23 september 2016
18:00

Skiljebo SK P06

Referat

Referat: Västerås IK P06:1 - Skiljebo SK P06

Sista matchen på höstsäsongen för lag vit i nivå 1 serien blev återigen en målfest. Matchen som var höstens sjunde var ett returmöte mot Skiljebo SK som vi mötte i höstens första match. Då blev det vinst med 6-3.

Den här gången fanns det en hel del att önska mer av från vår sida. Kanske lite orättvist mot grabbarna men faktum är att vi höjt vår egen standard och det är den nya nivån vi jämför oss med nu. Trots ledning med 3-0 i halvtid efter ett äkta hat-trick av Elliot Z så handlade halvtidssnacket främst om att vi måste hålla våra positioner bättre. Vi var alldeles för många som jagade boll och därmed tappade markeringar när vi var i försvar och inte bemannade fria ytor när vi hade boll för att skapa passningsmöjligheter för våra kompisar. Vi hade också konstant för stora avstånd mellan backlinje och mittfält. ”Bolljagandet” blev bättre i andra halvlek men avståndet mellan lagdelarna i djupled bestod vilket gjorde att vi bjöd in SSK rejält i matchen. Skiljebo gör en riktigt bra match spelmässigt och har ett fint passningsspel och skapar många chanser. Faktum är att ett tag är det lite SSK mot vår målvakt Leon. Dock är vi grymt effektiva och utnyttjar de målchanser vi skapar på ett föredömligt sätt. Det är härligt att se det självförtroende laget har byggt upp under säsongen vilket gör att vi vinner trots att vi inte gör en av våra bästa matcher.

Slutresultatet 5-2 till oss innebär att vi gått igenom hela nivå 1 serien med bara vinster!! Vi har också haft som mål att spela en anfallsglad fotboll där vi hellre riskerar lite bakåt för att kunna vinna mer framåt. 48 gjorda mål på sju matcher ger ett snitt på nästan 7 mål/match. Svårt att inte vara glad efter en sådan bedrift. Stort tack alla killar som varit med och bidragit till dessa fina prestationer! Tack också till alla er föräldrar som hejar och stöttar VIK P06:1 på våra matcher!

Andra möten i serien

lör 13 aug 2016, 10:00 Skiljebo SK P06 - Västerås IK P06:1 3 - 6